1. Etusivu
  2. Ohjeita rekrytointiin
  3. Työntekijöiden etsiminen
  4. Case Supercell; miten he sen tekevät?

Case Supercell; miten he sen tekevät?

Case Supercell; miten he sen tekevät?

Hay Day, Clash of Clans ja Boom Beach ovat tuttuja nimiä ja etenkin niille, joilla on aktiivisia älylaitteiden käyttäjiä taloudessaan. Ne ovat koukuttavia mobiilipelejä, jotka tekivät suomalaisesti firmasta maailmankuulun ja yhden aikansa houkuttelevimmista työnantajista.

Supercell perustettiin kesällä 2010 ja sen 6 perustajajäsentä ovat kasvattaneet pelialan pikku jättiläisen, jolla on nykyään 140 työntekijää 31 eri maasta. Melko kansainvälistä meininkiä.

”Tuntuu uskomattomalta, että meille haluaa töihin tyyppejä, jotka ovat istuneet James Cameronin vieressä tekemässä maailman näyttävimpiä animaatioelokuvia”, tilannetta kuvaa Supercellin rekrytoija Frida Johansson.

Vaikka tällaiset tapaukset kutkuttavat ja ihmetyttävät, haluaa Supercell kuitenkin säilyttää tietynlaisen pienen yrityksen ketteryyden ja kulttuurin. Heillä ei ole byrokratiaa ja toiminta pidetään mahdollisimman läpinäkyvänä. Työskentely tapahtuu tiiviinä tiimityönä, joten ihmisillä on väliä – ja heidän keskinäisellä vuorovaikutuksellaan erityisesti.

”Vaikka hakijalla olisi tosi hyvä tekninen tausta ja hän olisi vieläpä innostunut peleistä, pitää hänen lisäksi sopia putiikkiin”, Johansson selventää.

Nämä vaatimukset pätevät kaikkiin työntekijöihin, tehtävistä riippumatta. Nämä ominaisuudet tuodaan esiin jo työpaikkailmoituksessa, jotta hakija voi arvioida, sopiiko hän todella tähän yritykseen. Menestys lisää kiinnostusta yritystä kohtaan ja monen hakijan mielestä voi olla trendikästä työskennellä firmassa, joka on kaikkien huulilla. Supercellin tapauksessa fokus on tiukasti peleissä, ja nimenomaan mobiilipeleissä. Hakijan täytyy yksinkertaisesti olla kiinnostunut pelaamisesta.

Molemminpuolisia toiveita ja odotuksia selvitetään rekrytointiprosessin aikana. Johanssonin mielestä rekrytoijan täytyy varata riittävästi aikaa hakijoihin tutustuakseen.

”Jos tilanne vaatii, niin mennään vaikka yhdessä bisselle jatkamaan keskustelua. Näinkin on toimittu”, hän paljastaa rempseään tyyliinsä.Katja Kuusenmäki