1. Etusivu
  2. Henkilöstöasiat
  3. Työsuhdeasiat
  4. Atso tuli Monsterille työharjoitteluun

Atso tuli Monsterille työharjoitteluun

Atso tuli Monsterille työharjoitteluun

Atso aloitti maanantaina 10 viikkoa kestävän työharjoittelun, joka on osa hänen opintojaan Laurea-ammattikorkeakoulussa. Atso käyttää sähköpyörätuolia synnynnäisen lihaksia heikentävän sairauden vuoksi. Työharjoittelu on konkreettinen esimerkki siitä, miten Vastuullinen kesäduuni –kampanja kannustaa työnantajia auttamaan nuoria työelämään. Kampanjan tämän vuoden yhtenä teemana on vammautuneiden nuorten työllistäminen.

Kuka oikein olet Atso?

”Olen 22-vuotias opiskelija. Olen neljä vuotta asunut Lauttasaaressa ja viihtynyt siellä todella hyvin. Olen perusluonteeltani iloinen ja positiivinen. Koen olevani hauska, ainakin silloin tällöin. Kuten varmasti kuka tahansa muukin, tykkään viettää aikaa kavereideni kanssa. Pelaan sähköpyörätuolisalibandya. Olen intohimoinen Espoo Bluesin kannattaja, kausikortin olen omistanut nyt kahtena viime vuonna. Käytän liikkumiseeni pyörätuolia lihaksiani heikentävän synnynnäisen lihassairauden johdosta.

Työharjoittelujaksoltani Monsterissa odotan uusien taitojen oppimista kuten uudet ohjelmistot sekä käytännön työkokemuksen saamista. Olen erittäin innoissani työharjoittelustani. Uskon saavani tältä työharjoittelujaksolta paljon eväitä tulevaisuutta varten. Toivon työharjoittelujakson myös selventävän omia ajatuksiani tulevaisuudensuunnitelmistani ja -haaveistani.

Opiskelujen jälkeen vaihtoehtoinani ovat joko jatkaa opintoja jossakin toisessa oppilaitoksessa tai siirtyä työelämän pariin. Mahdollisten opintojen jatkamisten suhteen ei ole vielä aivan selvää mitä alaa tai mikä koulu olisi kyseessä.”

Miten ensimmäinen työharjoitteluviikko sujui?

”Eka viikko meni pitkälti rytmiin totutellessa. On ollut outoa mennä vähän iltakymmenen jälkeen nukkumaan ja nousta ennen seitsemää ylös. Mitä pidemmälle ensimmäinen harjoitteluviikko eteni, sitä paremmin rytmistä sai kiinni. Olen huomannut unen tärkeyden ihan uudella tavalla.

Varsinaisesti työtehtävistä sen verran, että järjestelmät alkoivat viikon päätteeksi olla jotenkuten hallussa. Osaan jo tehdä työpaikkailmoituksia itsenäisesti. Pitkälti työtehtäväni ovatkin juuri niitä näin alkuun. Tietenkään ne eivät ole täydellisesti hallussa, mutta koen osaavani käyttää niitä perustasolla. Onneksi aspassa on hyvä tiimi, joilta voi kysyä neuvoa ja ohjeita jos omat päätökseni ja mietteeni epäilyttävät.

Mut on otettu tosi hyvin vastaan täällä Monsterissa. Käytännössä vain ensimmäisenä päivänä on jännittänyt eikä silloinkaan loppujenlopuksi kovin pitkään. Kaikki ovat tulleet juttelemaan ja olen päässyt hyvin sisälle tänne.”

Millaista on sähköpyörätuolisalibandy?

”Vapaa-ajalla pelaan sähköpyörätuolisalibandya. Sähköpyörätuolisalibandyssa kentällä on neljä pelaajaa + maalivahti per joukkue. Maalivahdilla sekä yhdellä kenttäpelaajalla on oltava käytössään pyörätuoliin kiinnitettävä maila, ns. t-stick. Muut pelaajat pelaavat lyhennetyillä salibandymailoilla. Lajin sääntöihin kuuluu mm., että palloa ei saa kohottaa yli 20 cm ja maalit ovat 20 cm korkeat ja 2,50 m leveät.

Tällä hetkellä seurani on Helsinki Outsiders ja mennyt kausi oli minulla kymmenes lajin parissa. Maajoukkueringissä olen ollut mukana kahdeksan vuotta. Vuoden 2012 Suomessa järjestetyissä lajin EM-kisoissa Suomen maajoukkue voitti pronssia ja minut valittiin kisojen parhaaksi t-stick-pelaajaksi. Olen vuodesta 2008 asti pelannut maalivahtina. Maajoukkueen kanssa olemme saavuttaneet sekä MM- että EM-pronssia.

Maajoukkueen kanssa treenaamme kesän aikana yhteensä viidellä viikonlopun mittaisella maajoukkueleirillä. Tavoitteenamme meillä on lajin MM-kilpailut elokuun alussa Münchenissä Saksassa. Olemme joukkueen kesken asettaneet tavoitteeksemme maailmanmestaruuden voittamisen. Tällä hetkellä olen Suomen spt-salibandymaajoukkueen nuorin pelaaja, vaikka olen pelivuosissa yksi maajoukkueen kokeneimmista pelaajista. Pelaajat valitsivat minut tuleviin kisoihin maajoukkueen varakapteeniksi.”

Monsterit toivottavat tsemppiä työharjoitteluun ja tuleviin MM-kisoihin! Atson työharjoittelua voi seurata Monsterin Facebookissa ja Twitterissä.Katja Kuusenmäki