1. Etusivu
  2. Henkilöstöasiat
  3. Henkilöstön pysyvyys
  4. Vantaan Energian kuntoprojekti oli suosituin Hyvän työn tekijäksi -äänestyksessä

Vantaan Energian kuntoprojekti oli suosituin Hyvän työn tekijäksi -äänestyksessä

Vantaan Energian kuntoprojekti oli suosituin Hyvän työn tekijäksi -äänestyksessä

Energiaa elämään -kuntoprojekti on osa Vantaan Energian varhaisen välittämisen mallia. Vuoden mittainen projekti käynnistyi syksyllä 2012 ja se on toteutettu yhteistyössä henkilöstön TYHY-ryhmän ja työterveyshuollon kanssa. Tavoitteena on käynnistää vastaava projekti vuosittain.

Kuntoprojekti on otettu ilolla vastaan ja se tarjoaa kaikille halukkaille jotakin. Koko henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua vuosittaisiin kuntotestauksiin, joissa testataan maksimi hapenottokyky, mitataan verenpaine ja kehonkoostumus rasvaprosentteineen. Myös terveysluennot ovat kaikille avoimia tilaisuuksia oppia enemmän ravinnon ja liikunnan merkityksestä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Vantaan Energialla on henkilöstöä yhteensä 350, joista 150 osallistui kuntotestaukseen syksyllä. Heistä 50 otti käyttöönsä aktiviteettimonitorit, jotka ohjaavat arkiliikunnan lisäämiseen. Aktiviteettimonitori kerryttää liikuntapisteitä, joita voi sitten kollegoiden kanssa vertailla, vaikka jokaisella onkin henkilökohtainen tavoite.

”Kuntoprojekti on lisännyt myös yhteisöllisyyttä ja liikuntatavoitteisiin on sitouduttu yhteisvoimin”, kertoo Vantaan Energian henkilöstöjohtaja Mervi Pellinen.

Testauksen perusteella 17 henkilöä otettiin mukaan intensiivisempään Health Clubiin. Clubiin osallistuvat saavat yksilöllistä ohjausta 2 kertaa viikossa tunnin kerrallaan. Henkilökohtainen terveysasiantuntija antaa ravinto-ohjeistusta ja neuvoo kullekin sopivia liikuntalajeja itsenäistä harjoittelua varten. Health Clubilaiset pääsevät kuntotestiin kaksi kertaa vuodessa ja seuraava tavoite on asetettu keväälle 2013.

”Kyseessä ei ole laihdutusprojekti vaan pitkäjänteisellä työskentelyllä on tavoitteena muuttaa työntekijöiden elämäntapoja terveellisempään suuntaan. Näin saadaan toivon mukaan jaksavia ja virkeitä työntekijöitä, jotka voivat aikanaan jäädä hyvinvoivina eläkkeelle”, Pellinen kuvailee Energiaa elämään -projektin tarkoitusta.


Katja Kuusenmäki