1. Etusivu
  2. Henkilöstöasiat
  3. Henkilöstön pysyvyys
  4. Työnantaja, World Cup alkaa – oletko valmistautunut?

Työnantaja, World Cup alkaa – oletko valmistautunut?

Työnantaja, World Cup alkaa – oletko valmistautunut?

Vuoden 2010 jalkapallon MM-kisoja seurasi yli 530 miljoona ihmistä ympäri maailmaa. Tämän kesän suosituimpien TV-lähetysten alkaessa, on hyvä jo etukäteen valmistautua kisahuuman mukanaan tuomiin lieveilmöihin.

Osa otteluista pelataan päivisin toimistoaikaan tai illalla myöhään, kun arkirytmin mukaan pitäisi jo käydä nukkumaan. Tämä voi aiheuttaa normaalista poikkeavaa poissaoloa ja työtehon laskua joidenkin fanien kohdalla. Olisiko tässä kuitenkin hyvä tilaisuus pedata Vuoden työnantaja –titteliä ja nostattaa kisatunnelmaa ihan luvan kanssa?

  • Tässä on mahdollisuutesi kiittää työntekijöitä – Joustamalla työajoissa kisojen aikana, osoitat työntekijöillesi, että luotat heihin ja olet ollut heidän työpanokseensa tyytyväinen. Pieni ja kustannustehokas myönnytys voi yllättäen näkyä jopa kohentuneena työtehona.
  • Ole tasapuolinen – Kaikki eivät ole kiinnostuneita jalkapallosta tai urheilusta ylipäätään, mutta hekin yhtä lailla arvostavat samoja myönnytyksiä kuin väriä kannattavat kollegansa.
  • Hyödynnä PR-arvo – Jos oikein mietit asiaa, niin voisit jopa itse järjestää työpaikalle kisakatsomon ja kannustaa työntekijöitä viettämään aikaa yhdessä ja tutustumaan epävirallisemmassa yhteydessä. Screeni vain pystyyn yhteisiin tiloihin ja kamerakännykällä kuvamateriaalia jaettavaksi sosiaalisessa mediassa. ”Näin joustava ja kiva meidän työpaikka on.”
  • Ensin työ, sitten huvi – Kisakatsomoista ja peli-illoista huolimatta hommat on hoidettava. Sinun on asetettava rajat, joiden sisällä työntekijät voivat nauttia maailman suosituimmasta urheilulajista ja silti pitää bisneksen pyörimässä.Lähde: Monster World Wide

Kääntänyt: Katja Kuusenmäki