Ajankohtaista Monsterissa

Artikkeleita työnantajille rekrytoinnista.

Article Headlines

Työpaikkailmoitus, katso malli ja hyödynnä omassa ilmoituksessasi! | Monster.fi

Miksi työnantajamielikuvaan kannattaa panostaa?

Vaihtuvuuden vähentäminen

Työhaastattelukysymykset: Työnantaja, näillä kysymyksillä selvität taidot ja motivaation

Brändi työnantajamielikuvan luomisessa

Cut-e online-arviointityökalu ammattilaisten tulikasteessa

Monster ja Cut-e yhdessä kouluttivat asiakkaitamme Cut-e arviointityökalun käyttöön viime viikolla. Kaksipäiväiseen tilaisuuteen osallistui kymmenkunta asiantuntijaa, joilla oli jo aiempaa kokemusta eri testausmenetelmien käytöstä. Yksi osallistujista oli Opteamin seniorikonsultti ja psykologi Hippu Pintilä.

Työvoimatutkimus heinäkuu 2014

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2014 heinäkuussa 193 000, mikä oli 11 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 7,0 prosenttia, kun se edellisvuoden heinäkuussa oli 6,6 prosenttia. Työllisiä oli 17 000 vähemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa. Työvoiman ulkopuolella olevia oli 15 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Paremman kesätyön puolesta jo 4 vuoden ajan

Kesätyökausi 2014 on jo loppusuoralla kun koulut alkavat ja kesälomalaiset ovat palanneet töihin. Monster on ollut mukana kehittämässä nuorten kesätyömahdollisuuksia yhtenä Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääyhteistyökumppanina. Kevään 2014 aikana Monsterissa julkaistiin tuhansia kesätyöpaikkailmoituksia, joilla haettiin useita kymmeniätuhansia kausityöläisiä erilaisiin tehtäviin.

Työvoimatutkimus kesäkuu 2014

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2014 kesäkuussa 258 000, mikä oli 42 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 9,2 prosenttia, kun se edellisvuoden kesäkuussa oli 7,8 prosenttia. Työllisiä oli 18 000 vähemmän kuin edellisen vuoden kesäkuussa. Toisella vuosineljänneksellä (huhti-kesäkuussa) työttömyysaste oli 9,6 prosenttia, mikä oli 0,5 prosenttiyksikköä suurempi vuoden 2013 vastaavaan aikaan verrattuna.